Lester B. Pearson Theatre (LBP) is located in the Brampton Civic Centre. Its renovation included both the main theatre space and back of house support space, to enhance accessibility, upgrade health and safety, upgrade technical equipment, and redesign the lobby area. The works required the complete renovation of the basement area to provide a refurbished studio theatre, kitchen, washrooms, dressing rooms, and new barrier free washroom.

The renovation of the auditorium required a complex working platform to enable the replacement of the curved ceiling which was finished with a textured hand-troweled Venetian finish, the installation of the new catwalk, new rigging, and state-of-the-art audio and lighting. New seating and draperies were also provided.

A new theatre entrance/lobby area was created outside of the auditorium to allow ticket-holder access, whilst preventing external light from entering the theatre space. Birch-finished bleachers were incorporated to serve as a communal meeting space for patrons, prior to accessing the theatre.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrownext arrow
Slider