This project initially involved typical interior renovations to the women’s changeroom including new ceilings, new plumbing fixtures, lockers (by others), millwork, vinyl flooring, ceramic tiling, lighting and painting. During the demolition phase, major unforeseen issues were discovered (unstable soil conditions causing the existing foundation to move, harmful gases from contaminated soil, and issues with the existing drainage system). Solutions to these issues included control joints that were installed throughout to accommodate for further movement; installation of an entirely new drainage system, including a drainage line that was suspended from the bottom of the new slab to avoid breaks or strains where the drains were cast in the concrete; a floor access hatch where the new system connects to the building’s old piping for observation and repairs or maintenance; and a completely separate venting system to safely allow the harmful gases to escape.

previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
previous arrownext arrow
Slider